Najnovije vesti

24. april 2020
Ruski projekat KIBERone dobio je svetsko priznanje na konkursu UN i UNESCO-a.

Prva međunarodna Sajber škola budućnosti za nove IT generacije KIBERone postala je svetski prvak u oblasti digitalnog obrazovanja dece, prema Generalnoj skupštini UN i UNESCO-u na osnovu rezultata međunarodnog takmičenja WSIS Prizes 2020. Takmičenje se održava od 2012. godine pod pokroviteljstvom UN-a na nivou Svetskog samita za informaciono društvo (WSIS Forum).

Sajber škola KIBERone je najveći međunarodni projekat na polju digitalnog obrazovanja dece od 6 do 14 godina, koji posluje u 20 zemalja i više od 150 gradova. Ove godine je na konkursu najavljeno preko 800 projekata iz celog sveta u raznim kategorijama, a oko 2 miliona ljudi je učestvovalo u glasanju.

Tokom glasanja, projekat KIBERone dobio je veliki broj glasova i prepoznat je kao šampion u kategoriji „E-učenje“ i upotreba informacionih i komunikacionih tehnologija za formiranje globalnog informacionog društva. „Priprema za takmičenje trajala je oko godinu dana. Rezultati su postali poznati u martu 2020. godine “, kaže Olga Apalkova, osnivač projekta KIBERone.

Ove godine na WSIS Prize 2020 su bili predstavljeni i drugi projekti iz Rusije, koji su takodje postali šampioni, a to su: projekat kompanije Rostelecom i projekat ruskog Ministarstva ekonomskog razvoja „Vaša kontrola“. Ceremonija dodele nagrada WSIS Prizes 2020, u kojoj će učestvovati osnivač Sajber škole KIBERone Olga Apalkova, biće održana u jesen 2020. godine u Ženevi, gde će se održati Svetski samit o informacionom društvu.