CodeMonkey. Razvijamo logiku

Glavna / Moduli / CodeMonkey. Razvijamo logiku

Modul, koji omogućava detetu da napravi prve korake u osvajanju kompjutera i zadivi roditelje time, koliko brzo dete može da usvoji osnovne principe rada sa kompjuterom i algoritmima.

Dete će saznati kako je organizovan kompjuter, koji programi su neophodni za njegov rad i koje uređaje može sa njim da poveže, naučiće da koristi tastaturu i miš, da radi sa fajlovima i programima, saznaće šta je to kompjuterska bezbednost i tehnika bezbednosti rada sa kompjuterom, i mnoge druge stvari.

U toku prolaska modula dete će usvojiti pojmove, kao što su algoritmi i ciklusi, masivi i funkcije, upoznaće se sa grafičkim redaktorima, naučiće da koristi kompjuter na naprednom nivou. Napraviće nekoliko sopstvenih IT projekata.

 • Trajanje modula — 1 mesec
 • Uzrast — od 6 godina
Rezervišite mesto

CodeMonkey je platforma za igru sa intuitivno razumljivim interfejsom za obuku dete osnovnim principima programiranja. Časovi su zanimljivi, zahvaljujući čemu učenici dobijaju osnovne veštine kodiranja na relanim jezicima i pokazuju visoku zainteresovanost u nastavku obuke.

Nakon prelaska modula u SajberŠkoli KIBERone vaše dete će znati osnove algoritmike i logike, naučiće da kreativno prilazi rešavanju zadataka različite težine, moći će da čita kod i da upravlja njim, snalaziće se u svetu programiranja za odrasle.

Specifičnosti kursa programiranja za decu „CodeMonkey. Razvijamo logiku“.

Kurs je predviđen, kako za novajlije, koji nemaju nikakvog prethodnog iskustva u programiranju, tako i za decu sa naprednim nivoom znanja kodiranja, koja žele da u zabavnoj formi igre provere svoja znanja ili da ih učvrste. Mi dajemo deci minimum teorije i maksimum prakse, a zadaci se postavljaju u obliku karti, što povećava interesovanje ka traženju optimalnih rešenja. Svi zadaci se postavljaju od lakšeg ka težem.

Modul „CodeMonkey“. Razvijamo logiku“ u našoj SajberŠkoli predstavlja upoznavanje u formi igre:

 • sa platformom CodeMonkey i sa blokovima koda;
 • sa složenim pojmovima programiranja – objektima, funkcijama, argumentima, ciklusima, ponavljanjem ciklusa, promenljivima, masivima, metodama, uslovima, operatorima i događajima;
 • sa baznim komandama na engleskom i izgrađenim algoritmovima;
 • sa tekstualnim kodiranjem.

U procesu obuke deca postaju pažljivija i usredsređenija, stalno rade sa kodom i izrađuju pravilne navike pri njegovom pisanju, razvijaju računarsko mišljenje, a takođe uče da:

 • određuju suštinu zadatka;
 • raščlanjuju zadatak na elemente, da bi ih definisali i usredsredili se na najvažnije;
 • sastavljaju algoritam izvršenja;
 • razmišljaju o programima i popravljaju ih;
 • rade samostalno i u timu sa vršnjacima.

Sa decom rade specijalisti sa realnim praktičnim iskustvom u velikim IT kompanijama. Po završetku modula vaše dete će moći da primeni dobijena znanja, koja će mu pomoći da lakše usvoji više složenih programa.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK