Foto- i videomontaža

Glavna / Moduli / Foto- i videomontaža

Modul je posvećen veštinama mladih: snimanju i uređivanju video zapisa, kreiranju sopstvenog videa, osnovama javnog govora, normama ponašanja i pravilnom predstavljanju informacija.

  • Trajanje modula — 1 mesec
Rezervišite mesto

Program ovog modernog modula u SajberŠkoli KIBERone posebno je prilagođen percepciji dece, a časove će voditi vodeći stručnjaci dizajnerskih studija za razvoj i promociju IT proizvoda. U procesu učenja vaše dete će ovladati tehničkim veštinama rada sa računarom i osnovnim alatima za snimanje fotografija i video zapisa, tehnikama video montaže uz muzičku pratnju i presnimavanje.

U roku od mesec dana deca će se upoznati sa osnovama bontona i javnog govora, razviti kreativnost i umetnički ukus, naučiti procenjivati svoje sposobnosti i raditi u timu. Sve ovo znanje i veštine omogućiće im, kao rezultat toga, da stvore punopravne, sa najboljim kadrovima i efektnim zapletom sopstvenog video zapisa.

Specifičnosti i zadaci modula foto- i videomontaža za decu

Modul za uređivanje fotografija i video zapisa u SajberŠkoli posvećen je veštinama toliko popularnim među mladim ljudima: snimanje, sečenje i uređivanje okvira, kreiranje naslova i zvuka, dodavanje efekata za svetliji, nezaboravniji video zapis i završnu montažu video zapisa. Istovremeno, ovaj modul možete proći bez početne pripreme i bez kupovine profesionalne opreme (snimanje je moguće na pametnom telefonu ili tabletu). Časovi se održavaju u pristupačnoj i lakoj formi, jer obuhvataju samo 20% teorijskih osnova, a 80% je posvećeno praktičnim vežbama koje kombinuju kreativnost i tehnike vežbanja.

Po završetku modula dete:

• upoznaje se sa stručnim rečnikom, osnovnim pojmovima i stilovima snimanja, montaže;
• upoznaje dostupne grafičke i video montažere, specifičnosti rada u njima i njihove mogućnosti;
• ovladaće principima obrade fotografija i pravljenja projekcije slajdova;
• moći će da razvije scenarije i sastavi kadrovski plan;
• sam će pokušati da radi u okruženju;
• naučiće da bira najbolje kadrove sa snimljenog materijala;
• prikupljaće video zapise iz zasebnih kadrova;

• proći će osnove miksanja i naučiti kako dodati glas ili muziku videu;

• savladaće uvoz fotografija, audio ili video datoteka u različite programe;

• naučiće da snima video zapise u jednom formatu i postavlja ih na svoj YouTube kanal.

Snimanje fotografija i video zapisa pod vođstvom iskusnih mentora omogućiće vašem sinu ili kćeri da budu nekoliko koraka ispred svojih vršnjaka. A iskustvo stvaranja kul i privlačnog video sadržaja u bliskoj budućnosti moglo bi im doneti profit.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK