Gif-animacija

Glavna / Moduli / Gif-animacija

Animacije su pokretne slike, odnosno one slike na kojima vidimo kretanje pri promeni okvira.

Najčešći format animacije na Internetu je gif. Modul će otkriti koncepte animacije, ekstenzije datoteka i naučiti dete kako da kreira gif-animaciju za društvene mreže i mobilne uređaje.

 

  • Trajanje modula — 1 mesec
Rezervišite mesto

Učenje stvaranja animacije u SajberŠkoli KIBERone u Beogradu fascinantno je i zanimljivo, budući da je glavni deo lekcije (80%) posvećen praksi. Deca svih uzrasta vole da snimaju Gif video zapise, ali pod vođstvom zaposlenih u velikim IT kompanijama koje žele da podele sve "radne" trikove koje poznaju, ispostavlja se da je to brzo, lako, udobno i zabavno. Znanje stečeno u modulu „Gif-animacija“ biće dovoljno vašoj deci ne samo da šalju smešne emotikone sa mobilnih uređaja ili instaliraju elegantne avatare na stranice društvenih medija. U budućnosti će ove veštine svakako biti korisne za razvoj komercijalne animacije, uključujući reklamne banere, logotipe i dugme.

Specifičnosti obuke kompjuterske animacije u SajberŠkoli KIBERone

Modul obuke animacije za decu u najraširenijem gif formatu biće odličan podsticaj za otkrivanje njihovih talenata, pokazivanje kreativnosti, za dalji razvoj u IT polju i marketing društvenih mreža. Nakon prve lekcije u SajberŠkoli videćete da je vrlo lako zainteresovati dete procesom stvaranja animacije, pošto će učenik odmah videti rezultat svog rada: moći će da pretvori obične slike u animirane grafike i objavite „žive“ slike na veb stranicama.

Nastavnici modula će podeliti sa mladim programerima mnogo korisnih saveta i trikova za kreiranje originalnih gifova. Reći će vam koji su programi pogodniji za upotrebu, kao i njihovu funkcionalnost i alate.

Za 1 mesec u SajberŠkoli deca će saznati kako:

• izabrati ili kreirati sliku (skice / crteže) u zamišljenom stilu ili u određenom pravcu dizajna;

• učitati datoteke u grafički uređivač izabran za rad;

• uštedeti vreme na poslu pomoću „vrućih tastera“;

• koristiti filtere da animacije učinite zanimljivijima;

• prilagoditi tekst, izabrati boju, font i veličinu;

• podesiti brzinu animacije (interval između kadrova) i broj ponavljanja;

• umetnuti vezu do muzike;

• povećati ili smanjiti veličinu Gif-animacije;

• oceniti svoje gifove sa tehničke tačke gledišta, kvaliteta i kreativnosti;

• sačuvati animacije u galeriji dizajnera, na računaru ili ih dodati u svoj portfolio.

Naš modul će vašem detetu otvoriti beskrajne mogućnosti. Naučiće kako samo da stvara jedinstvene i kreativne gifove različite složenosti, da ih šalje u porukama ili objavljuje na društvenim mrežama, blogovima i forumima, a vremenom i da zaradi od svog znanja.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK