Google SketchUp

Glavna / Moduli / Google SketchUp

SketchUp je program za modeliranje relativno jednostavnih trodimenzionalnih objekata: izgradnje, nameštaja, enterijera. Deca će se upoznati sa osnovama 3D modeliranja.

Trajanje modula — 1,5 mesec

Rezervišite mesto

U SajberŠkoli KIBERone u Beogradu, program vizuelnog programiranja za decu uključuje proučavanje platforme Google SketchUp, popularne među arhitektama i dizajnerima. Trik ovog svestranog alata je njegova jednostavnost, intuitivan koncizan interfejs i velike mogućnosti za trodimenzionalnu kreativnost. Naš autorski kurs razvijen je uz učešće ruskih i stranih stručnjaka, a posebno je prilagođen percepciji dece i pogodan je za decu uzrasta od 9 godina i više. Naši učitelji će decu naučiti da razume principe programa, upoznati sa komandama i alatima, sa tehnikom stvaranja trodimenzionalnih objekata i raznim scenama.

Specifičnosti modula Google SketchUp u našoj SajberŠkoli za decu

Vodeći programeri velikih IT kompanija i dizajnerskih studija podučiće decu 3D modeliranju u SajberŠkoli. Program uključuje upoznavanje sa osnovama 3D grafike. U toku časa razmatraće se karakteristike razvoja dizajna nameštaja, igračaka, modela automobila i aviona, enterijera, kao i projektovanja zgrada, različitih građevinskih konstrukcija i njihovih elemenata. Programiranje se uči u ugodnom okruženju za decu: učionice su opremljene naprednim tehnologijama, obrazovni proces se sastoji od samo 20% teorije, a 80% je posvećeno praksi, a male stvari poput zdravih zalogaja između razreda ne ostaju bez pažnje.

To je savršeno rešenje da naučite svoje dete da programira u neverovatnom 3D okruženju i da mu pomognete da ostvari svoje kreativne ambicije i oslobodi svoj potencijal. Pruža priliku za razvoj kreativnosti i mašte, estetskog ukusa, osećaja za stil i kompoziciju, prostornog i logičkog mišljenja, kao i upornosti i odlučnosti.

Na kraju modula (nakon 1,5 meseca), vaša deca će početi spretno da se kreću u virtuelnom trodimenzionalnom prostoru i moći će samostalno da stvaraju relativno jednostavne dizajnerske i arhitektonske modele. U učionici će deca:

• doći do ideja za implementaciju u ovom uzbudljivom žanru;

• razumeti postojeće timove i radne alate;

• izgraditi logiku unutar modela radi efikasnog i zadovoljnog programiranja;

• koristiti grafičke stilove ugrađene u uređivač i koristiti „vruće“ tastere;

• simulirati skice;

• kreirati i uređivati 3D objekte;

• dodati teksturu raznim materijalima i osvetliti scene;

• upoznati posebnosti SketchUp interakcije sa drugim urednicima.

SketchUp će pred vašim detetom otkriti neverovatne mogućnosti za usavršavanje svojih veština, jer u njemu može stalno pronalaziti nove trikove i kombinacije.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK