Kodu Game Lab. Vizuelno programiranje u 3D

Glavna / Moduli / Kodu Game Lab. Vizuelno programiranje u 3D

Kodu je način da se deca transformišu iz uloge pasivnog igrača u kreativniju ulogu kreatora igre. Kodu upravo to dozvoljava - da pokaže da se pomoću računara može stvoriti nešto novo, oživeti vaše ideje. Omogućava deci da stvaraju računarske igre koristeći jednostavan vizuelni programski jezik. Kodu se može koristiti za obuku kreativnosti, pripovedanje priča i programiranje.

  • Trajanje modula — 1 mesec
Rezervišite mesto

Čak će i predškolci moći da savladaju vizuelno programiranje za decu na jednostavnom i popularnom Kodu jeziku iz Microsofta. U KIBERone SajberŠkoli u Beogradu, vaš mladi igrač će se upoznati sa osnovama stvaranja 3D igara i interaktivnih priča, proširiti svoju kreativnost, okušati se kao programer-developer i najverovatnije želeti da pređe iz pasivne uloge igrača u kreativniji i uzbudljiviji 3D razvojni process pravljenja projekta za Xbox i personalne računare. Za stvaranje svetova igara, upoznavanje likova sa emocijama i njihovu međusobnu interakciju prema postavljenim pravilima, dete ne mora da piše tekstove i crta blok dijagrame sa kodovima - kontrola se vrši pomoću komandi uključenih u zbirku program.

Specifičnosti obuke programiranja za decu na platformi Kodu Game Lab

Trajanje modula Kodu Game Lab u našoj SajberŠkoli za decu je 1,5 mesec, časovi se održavaju jednom nedeljno. Za to vreme vaš sin ili ćerka će se upoznati sa osnovama vizuelnog i objektno orijentisanog programiranja uz pomoć „živog konstruktora“ i jedinstvenim po svojim mogućnostima kodu jezika, otkriti čudesni svet savremenih računarskih tehnologija i razumeti logika programiranja bez složene sintakse.

 

Na časovima u SajberŠkoli deca će:

• naučiti razmišljati algoritmima, razvijati prostorno i strateško razmišljanje;
• koristiti logiku, vizuelno planirati budući projekat;
• upoznaju osnove 3D modeliranja za decu, kreiranje igara i svetova;
• ovladati osnovama programiranja putem jezika Kodu, upoznati se sa interfejsom, postavkama, principima i pravilima;
• raditi pod vodstvom iskusnog mentora, rješavati probleme različite složenosti, uključujući kretanje i povezivanje objekata;
• sprovesti detaljnu analizu problema koji nastaju u procesu učenja;
• razviti socijalne veštine, brzo se prilagoditi u nepoznatom timu, naučiti raditi u grupi;
• između časova komunicirati sa vršnjacima i uživati u zdravoj užini.

Vaše dete će programiranju podučavati mentori - vodeći nastavnici velikih univerziteta u zemlji i visoko kvalifikovani praktičari, zaposleni u velikim IT kompanijama. Neka vaša deca budu uspešnija od svojih vršnjaka. Dajte im slobodu da budu kreativni, dajte im priliku da postanu strastveni u razvoju 3D igara za PC ili Xbox konzole sa svojim likovima i pravilima koja žele da se pohvale i podele sa prijateljima.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK