Magija PowerPoint + Canva. Stvaranje efikasnih prezentacija

Glavna / Moduli / Magija PowerPoint + Canva. Stvaranje efikasnih prezentacija

Modul će decu upoznati sa popularnim programima PoverPoint i Canva, osmišljenim za kreiranje prezentacija i dizajnerskih radova. Dete će ubuduće moći da primenjuje stečena znanja u školi i samostalno sastavlja svoj rad.

  • Trajanje modula — 1 mesec
  • Uzrast — 6-7 godina
Rezervišite mesto

Prva međunarodna SajberŠkola, koju je kvalifikovao Microsoft, poziva decu uzrasta 6-7 godina da prođe obuku u kreiranju prezentacija u Office PowerPoint-u i Canvi. Deca će se za mesec dana upoznati sa karakteristikama ovih popularnih programa, naučiti da rade sa različitim grafikama i stvarati ne samo efektne prezentacije, već i razglednice, vizitkarte, flajere, postere i postere, naslovnice za društvene mreže (Facebook, Tvitter itd.), kolaže i infografiku. Mentori modula će objasniti i pokazati u praksi kako umesto hiljadu reči možete preneti svoju ideju i zaokupiti pažnju javnosti.

 

Specifičnosti obuke rada u PowerPoint + Canva u SajberŠkoli

Modul PowerPoint + Canva omogućava vašem detetu da sazna da ne morate da provodite sate pričajući o svojim idejama - one se mogu sjajno predstaviti publici sa ilustracijama i sa najmanje teksta. Dečaci i devojčice moći će samostalno da stvaraju kul, zanimljiv, strukturiran i zaista privlačan sadržaj. Osim toga, u učionici razvijaju logiku, fleksibilnost mišljenja i brzinu donošenja odluka, zbog čega se među vršnjacima osećaju samopouzdanije.

Obuka za kreiranje prezentacija u PowerPoint-u i Canvi u Sajber Školi KIBERone u Beogradu odvija se prema autorskom programu koji su razvili ruski i strani stručnjaci. Modul je posebno prilagođen percepciji dece, kako bi dete lakše i brže steklo veštine koje su tražene u školskom životu i neophodne za profesionalni rast u oblasti IT-tehnologija.

U SajberŠkoli učenje Microsoft PowerPoint + Canva uključuje nekoliko faza, od kojih je samo 20% teorija, a 80% praksa:

• pregledi programskih interfejsa;
• izbor šablona i stilova;
• kreiranje particija;
• upoznavanje sa tehnikama jednostavnog i brzog kreiranja slajdova;
• uređivanje slika, pozadine i boja;
• dodavanje teksta i izbor fontova;
• obuka u tehnikama za kreiranje kul infografika;
• proučavanje gotovih kompozicija i uklanjanje nepotrebnih;
• pretvaranje prezentacije u PDF, JPG, PNG, video zapis, kao i pretvaranje u sajt sa vizitkartama;
• čuvanje u potrebnom formatu za offline demonstracije ili za prikazivanje posetiocima na blogu ili veb stranici.

Predavanje PowerPoint i Canva prezentacija u SajberŠkoli je riznica novog znanja i praktičnog iskustva. Nakon završetka modula, vaše dete će moći lako da kreira lepe i efektne multimedijalne prezentacije.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK