Osnove HTML. Učenje web-izrade

Glavna / Moduli / Osnove HTML. Učenje web-izrade

HTML (Hypertext Markup Language) je kod, koji se koristi za strukturiranje i prikaz web stranice i njenog sadržaja.

HTML nije jezik programiranja. To je jezik za označavanje i koristi se da vašem pregledaču kaže kako da prikaže veb stranice koje posećujete. Može biti složeno ili jednostavno, u zavisnosti od toga kako veb dizajner želi.

Deca će se upoznati sa osnovnim etiketima jezika, naučiti će razumeti strukturu stranice i osnovne sintaksičke strukture.

  • Trajanje modula — 2 meseca
Rezervišite mesto

SajberŠkola za decu KIBERone u Beogradu razvila je modul za učenje osnova HTML -a i veb razvoja za decu od 9 godina. U učionici neće biti nepotrebne teorije, pa mladi programeri neće imati vremena da im dosadi. Program za upoznavanje jezika hipertekstualnog označavanja prilagođen je posebno za percepciju dece, lekcije su zanimljive i uzbudljive. Biće puno praktičnih zadataka i interaktivnih aktivnosti za decu da sa zadovoljstvom nauče programiranje. Dajte svom detetu priliku da ide u korak sa vremenom u doba visokih tehnologija, postane pravi veb-majstor i razvija jedinstvene i kreativne projekte.

Specifičnosti modula „Osnove HTML. Učenje web izrade“ u našoj SajberŠkoli

Specijalnost veb programera u rejtingu najtraženijih i visoko plaćenih profesija u IT sferi zauzima vodeće mesto. Ovaj modul je posvećen proučavanju osnova i karakteristika HTML jezika, vodeći veb programeri velikih kompanija i dizajnerskih studija će sa decom podeliti tajne veštine.

Znanje stečeno u 2 meseca omogućiće deci da samostalno kreiraju i programiraju veb stranice, popune ih tekstom, tabelama, slikama i video sadržajem, izgrade odnose između stranica i, kao rezultat toga, naprave sopstvenu veb stranicu, objave je na Internet. Osim toga, modul za razvoj weba pomoći će deci da postanu pažljivija prema detaljima, naučiti ih kako strukturirati informacije i pristupiti rešavanju problema na sistematičan način.

Naučićemo dete da programira od jednostavnog do složenog. U učionici deca će u prijatnoj atmosferi:

• upoznati glavne etikete jezika;
• naučiti razumevanje strukture stranice, uklj. naslov, kodiranje, ključne reči, kratak opis stranice;
• zapamtiti osnovne sintaksičke strukture;
• rad u HTML -u sa oznakama teksta (sa listama, izborima, crticama, separatorima, citatima, indeksima), sa tabelama (kreiranje, obrubi, uvlake, poravnanje, boja i veličina), sa vezama, sa obrascima, sa slikama i njihovim opisom;
• upoznati se sa aktuelnim standardima kvaliteta, sa pravilima postavljanja informacija na stranicu, sa zahtevima za savremene sajtove i veb aplikacije;
• kreiraće HTML stranice, praviti mreže, praviti raspored tabela, kreirati prototip veb lokacije;
• optimizovati kod i pripremiti svoj projekat za objavljivanje;
• postaviti web lokaciju na Internet.

Poznavanje osnova HTML-a za veb programiranje pomoći će detetu da pređe na proučavanje složenijeg materijala. Ovaj modul je početni na putu web programera, ali u bliskoj budućnosti vaš sin ili ćerka će moći da zarade svoj prvi novac.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK