Programiranje na C#. Neverovatni svet 2D-igara

Glavna / Moduli / Programiranje na C#. Neverovatni svet 2D-igara

Nastavljamo da produbljujemo znanje o svetu programskih jezika.

C # je moderan programski jezik koji je jednostavan, optimalan i veoma lak za upotrebu. Koristi se za kreiranje različitih aplikacija, veb portala i veb usluga. Dete će naučiti šta su to algoritmi, vrste promenljivih, klase, nizovi i osnovne operacije, upoznaće se sa principima kreiranja računarskih igara i kreirati svoju 2D igru.

 

  • Trajanje modula — 3 meseca
Rezervišite mesto

Podučavanje dece o stvaranju igara u dvodimenzionalnoj grafici u C# u SajberŠkoli KIBERone u Beogradu temelj je koji im omogućava da razumeju logiku moćnih, fleksibilnih i popularnih programskih jezika i pređu na složenije nivoima. Svaki školarac od 12 godina sa osnovnim korisničkim veštinama za računar može savladati osnove razvoja igara i kreirati scenarije igara na ovom modernom, jednostavnom i lakom za korišćenje jeziku. U učionici će, ponavljajući osnove programiranja, deca učiti o svim mogućnostima i prednostima rada u ovom okruženju, steći praktične veštine i naučiti kako sami stvarati zaista dobre igre.

Specifičnosti modula za decu „Programiranje na C#. Neverovatni svet 2D igara“

Obuka dece stvaranju igara omogućiće im da steknu iskustvo u objektno orijentisanom programiranju bez gubitka interesovanja za učenje. Veštine pisanja skripti igara u C# stečene na časovima programiranja omogućiće vašem detetu da u bliskoj budućnosti ostvare prihod od prikupljenih 2D igara, kao i dobiju osnovu za savladavanje tražene i visoko plaćene profesije Gamedev, daju priliku za implementaciju pokretanja i komercijalnih projekata, igara i aplikacija za sopstveni razvoj.

• naučiće programiranje i lako će ovladati pojmovima „promenljive“, „grane“, „funkcije“ i „petlje“;

• proučiće konzolu i metode rada sa njom, uneće i pročitati podatke, formatirati nizove, obraditi datoteke;

• razumeće sintaksičke konstrukcije C#, uključene u pet najpopularnijih programskih jezika;

• upoznaće biblioteke i predloške, razvojne alate i njihove mogućnosti;

• moći će čitati kodove i upravljati njima;

• naučiće da stvaraju predmete i klase igara, raditi s njima, obdariti ih različitim svojstvima;

• naučiće da rade sa strukturiranim XML dokumentima;

• u potpunosti će napisati igru sa animacijom i grafičkim interfejsom;

• „isprobaće“ specijalnost programera igara, što će mu omogućiti da u budućnosti odluči o izboru profesije.

 

C# odlično odgovara kao prvi jezik za početnike i za decu, koja su već upoznata sa specifičnostima rada na C++, Java и Python.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK