Programiranje na JavaScript. Učimo da pravimo igre!

Glavna / Moduli / Programiranje na JavaScript. Učimo da pravimo igre!

JavaScript je jedan od najpopularnijih programskih jezika sa više paradigmi i koristi se prvenstveno u oblasti veb razvoja. Ovaj jezik široko koristi Yandex, a takođe je podrazumevano ugrađen u sve glavne veb pregledače, uključujući Internet Explorer, Mozilla FireFox i Safari. Generalno, skoro svaka veb lokacija sadrži JavaScript elemente, tako da su JavaScript programeri sada veoma traženi.

Dete će naučiti osnove programiranja, upoznati se sa JavaScript jezikom, naučiće kako nastaju računarske igre i kreirati svoju interaktivnu računarsku igru.

  • Trajanje modula — 3 meseca
Rezervišite mesto

SajberŠkola KIBERone u Beogradu nudi učenicima od 12 godina i starijim da se upoznaju sa jednim od najperspektivnijih i najtraženijih jezika u oblasti veb razvoja - JavaScript. Koristi se za pisanje mobilnih aplikacija, kreiranje interaktivnih veb stranica, a osim toga, koriste ga svi veći pretraživači. Deca će dobiti osnovna znanja o programiranju, izradi animiranih slika i računarskih igara. Ovaj modul je pogodan kako za početnike koji ne poznaju HTML jezik i koji su odlučili da prođu obuku za kreiranje igara od nule, tako i za mlade programere koji žele da uvežbavaju i sistematizuju ranije stečeno znanje.

Specifičnosti modula programiranja za decu na JavaScript

Modul o programiranju za decu u JavaScript -u u našoj SajberŠkoli uključuje rad sa grafikom i animacijom, učenje stvaranja igara i osnove veb razvoja. U učionici će biti minimum teorije (samo 20%), a ostatak vremena deca će crtati i animirati. Ovaj pristup vam omogućava da postupno zaronite u programiranje, lako je zapamtiti osnovne algoritamske konstrukcije programskog jezika i formirati koncept programske logike.

Obuka dece stvaranju igara u JS-u sprovodi se pod vođstvom mentora praktičara koji su spremni da svoja znanja i iskustvo podele na jeziku koji je detetu razumljiv i dostupan kako bi razvili interesovanje za informacione tehnologije. Za 3 meseca mladi programeri:

• savladaju osnove grafike, crteža i bojenja;

• kreiraju prototipe scena igre;

• razumeju značenje i nauče da rade sa nizovima, funkcijama, objektima, uslovnim i petljastim konstrukcijama;

• nauče da stvaraju i optimizuju animacije, organizuju brze i glatke izmene okvira, budu u mogućnosti animirati tekst i slike;

• nauče kako da kontrolišu animacije sa tastature;

• kreiraju i animiraju jednostavne HTML stranice;

• mogu da provere i preprave kodove za greške;

• steknu osnovno razumevanje svih C- jezika, što će proširiti i produbiti znanje u oblasti razvoja veba.

Na kraju modula „Programiranje u JavaScript-u. Učenje stvaranja igara! " vaše dete će moći da kreira svoju interaktivnu igru u bilo kom žanru, da napiše aplikaciju za svoju omiljenu igru, a takođe će znati i da „animira“ veb stranice, pokrene veb stranicu i po želji čak i programira pravog robota. Osim toga, učenje stvaranja igara razvija dječju logiku, prostorno i kreativno razmišljanje.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK