Programiranje na С++. Može svako!

Glavna / Moduli / Programiranje na С++. Može svako!

С++ je jedan je od najpopularnijih programskih jezika. Široko se koristi za razvoj softvera, operativnih sistema, softverskih aplikacija, aplikacija za zabavu i još mnogo toga.

Dete će naučiti osnovne principe objektno orijentisanog programiranja, naučiće o algoritmima, izrazima i operatorima, promenljivim i konstantama i još mnogo toga, upoznaće se sa grafičkom bibliotekom Qt i naučiće kako sa njom kreirati 2D igre, i kreirati svoju igru!

  • Trajanje modula — 3 meseca
Rezervišite mesto

Fascinantan modul za podučavanje dece programiranju na C++ dizajniran je za decu od 12 godina i više. Po završetku modula, oni će steći veštine za razvoj programa na ovom popularnom, efikasnom i moćnom objektno orijentisanom jeziku. Dečaci i devojčice, pod vođstvom mentora koji su kreativni i vežbaju u oblasti IT tehnologija, proučiće i proširiti postojeća znanja o unutrašnjoj arhitekturi računara, savladati principe pisanja algoritama, upoznati se sa grafičkom bibliotekom Qt, naučiti pisanje konzola i grafičkih aplikacija i kreirati sopstvene 2D igre.

Specifičnosti modula „Programiranje na C++. Može svako!“ u našoj SajberŠkoli

Obuka programiranja u SajberŠkoli KIBERone u Beogradu ozbiljna je perspektiva za profesionalni razvoj vašeg deteta kao traženog stručnjaka za dizajn i razvoj softvera i razvoja igara. Modul traje 3 meseca, tokom kojih će školarci (i početnici i oni sa malim iskustvom u pisanju kodova), u kontekstu učenja stvaranja igara sa bogatom vizualizacijom i interaktivnim aplikacijama za zabavu, savladati složeni jezik C++, i razviti veštine u sistemima i strateškom razmišljanju.

Na časovima definitivno neće biti dosadno! Deca će se kroz primere stvaranja jednostavnih igara upoznati sa principima i osnovama programiranja, preći na razvoj aplikacija sa punopravnom grafikom i steći sopstveno iskustvo u pisanju programa i njihovom otklanjanju grešaka. Učenje stvaranja igara stvara visok stepen uključenosti u proces programiranja kod dece. Steći će osnovno znanje o varijablama i upravljačkim operatorima, funkcijama i nizovima razigrano, a dovršavanjem zadataka tutora, vrednovanjem i korigovanjem rada svojih drugara iz razreda, steći će praktično iskustvo i usavršiti svoje veštine.

Već za 3 meseca vaše dete će:

• ovladati sintaksom programskog jezika C++ i principima pisanja višenavojnog koda;

• razumeti magiju šablona i obrasce dizajna;

• naučiti da stvara potprograme i raditi s dinamičkom memorijom, dinamičkim tipom podataka;

• moći da komunicira sa mrežom, skladišti i obrađuje velike količine podataka, obnavlja informacije;

• koristiti funkcije biblioteke i pisati svoje;

• upoznati se sa proširenim skupom ključnih reči koje se koriste u .NET programiranju;

• naučiti programiranje za Windows i kreiranje programa za šifrovanje;

• pisaće mnogo malih programa i razvijati 2D igre koristeći Qt biblioteku;

• steći će veštine interakcije sa timom.

Modul za proučavanje programiranja na C++ izvodi se prema autorskom programu koji su razvili ruski i strani stručnjaci. Prilagođen je posebno za percepciju dece i uključuje učenje stvaranja igara od nule. Decu uče pravi programeri iz velikih kompanija i dizajnerskih studija da stvaraju IT proizvode.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK