Programiranje u Python-u. Napravi svoju prvu igru!

Glavna / Moduli / Programiranje u Python-u. Napravi svoju prvu igru!

Python je jedan od najpopularnijih, jednostavnih i zgodnih objektno orijentisanih programskih jezika. Ovaj jezik koriste tako velike ruske i međunarodne kompanije kao što su Yandex, Google, Mail.Ru, NASA, IBM, Facebook, Instagram i Pinterest. Najpopularnija onlajn igra World of Tanks takođe je stvorena u Python-u!

Dete će naučiti šta su algoritmi, tipovi i strukture podataka, klase i objekti, operatori i izrazi i još mnogo toga, naučiće kako da piše kodove, stvara botove za glasnike i razvija sopstvene računarske igre.

  • Trajanje modula — 3 meseca
Rezervišite mesto

Prva međunarodna SajberŠkola KIBERone razvila je modul za učenje stvaranja igara od nule u najpopularnijem, jednostavnom i pogodnom objektno orijentisanom programskom jeziku Python. Ovaj modul je savršen za početnike u razvoju igara i one koji žele da poboljšaju svoje veštine. Obuka traje 3 meseca, tokom kojih će se deca upoznati sa strukturom jezika, njegovim interaktivnim okvirima i instrumentima, naučiti kako da kreiraju animacije za video igre (uključujući i one sa naprednom grafikom). Takođe će razviti kreativnost, logiku, istrajnost, fleksibilnost mišljenja i brzinu donošenja odluka, razviće veštine u pronalaženju i otklanjanju grešaka. Mentori modula će objasniti i pokazati u praksi kako možete brzo i lako pisati prave, uzbudljive igre.

Specifičnosti modula „Programiranje u Python-u. Napravi svoju prvu igru!“

U našoj SajberŠkoli KIBERone u Beogradu, svi moduli su razvijeni uz učešće pravih stručnjaka i prilagođeni su dečijoj percepciji, tako da bi deca bila lakše uroniti u programsko okruženje. Dajemo minimum teorije i maksimalnu praksu.

Modul „Programiranje u Python-u. Napravite svoju prvu igru!" izgrađen je na usvajanju jezika sa učenjem pravljenja igara. Ova opcija je prepoznata kao redosled zanimljiviji i efikasniji od izvršavanja apstraktnih komandi. Jezik Python (Python) idealan je za učenje, za razvoj aplikacija bilo koje složenosti i rešavanje širokog spektra problema. Zbog svoje fleksibilnosti i rada na gotovo svim operativnim sistemima, jednostavnosti upotrebe i velike brzine, zbog mogućnosti integracije sa programima i alatima napisanim na drugim jezicima, biraju ga najveće međunarodne kompanije (Google, Yandex, Intel, IBM, Mail.Ru, Cisco, NASA, Hewlett -Packard, Facebook, Pinterest, Instagram itd.).

Program modula za učenje Python obuhvata sledeće oblasti: 

• upoznavanje osnova - deca će shvatiti čemu služi ovaj jezik i gde se može koristiti;

• proučavanje osnovnih pojmova (ulaz / izlaz, uslovi, operatori, proračuni, petlje, liste, funkcije, nizovi, skupovi itd.) i sintakse;

• instaliranje softvera na računar i njegovo podešavanje;

• upoznavanje sa grafičkom bibliotekom;

• podučavanje dece stvaranju igara - od pisanja jednostavnog programa do stvaranja složenih projekata;

• metode analize podataka;

• čuvanje teksta programa na disk.

Pod vođstvom nastavnika praktičara u našoj SajberŠkoli, deca će se ne samo upoznati sa moćnim i izražajnim Pythonom, već će i naučiti kako da ga koriste za pisanje kodova, razvoj efikasnih i inteligentnih programa. Osim toga, stručnjaci za programiranje na Python-u su traženi u celom svetu, tako da u budućnosti vaše dete može dobiti pristojno i visoko plaćeno zanimanje.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK