QR-kod kao alat!

Glavna / Moduli / QR-kod kao alat!

Na časovima će deca naučiti šta je QR kod, čemu služi i gde se koristi, a takođe će naučiti i kako da sami kreiraju i skeniraju QR kod.

  • Trajanje modula — 0,2 meseca
  • Uzrast — 8-12 godina
Rezervišite mesto

Prva međunarodna sajber škola nudi deci uzrasta 8-12 godina da pohađaju kurs za kreiranje i skeniranje QR kodova. Ciljevi ovog modula su povećanje motivacije učenika u oblasti savladavanja novih komunikacionih tehnologija, formiranje njihove sposobnosti da nezavisno šifruju informacije, izdvajaju ih i analiziraju. Sve ovo doprinosi razvoju intelektualnih i kreativnih sposobnosti. Kurs je namenjen onima koji nikada ranije nisu radili sa QR kodovima, a za one koji žele da eksperimentišu sa ovim jedinstvenim alatom, nauče sve suptilnosti i trikove za organizovanje razmene informacija.

 

Specifičnosti modula „QR kod kao alat“ u SajberŠkoli

QR je napredna i tražena savremena tehnologija, koja je prvobitno bila namenjena označavanju robe i stavljanju velike količine informacija u nju. Program je razvila japanska kompanija Denso Vave još 1994. godine: više od 4 hiljade brojeva i slova može se šifrirati unutar QR koda, a čita se pomoću mobilnog telefona ili drugog uređaja sa instaliranim softverom.

Danas je QR kod alat proširene stvarnosti koji se aktivno koristi u mnogim oblastima našeg života: u turizmu (arhitektonski i istorijski spomenici, muzejski eksponati), u izdavaštvu (prezentacije knjiga i časopisa, linkovi ka publikacijama), u obrazovanju i u oglašavanju. poštanske pošiljke, društvene mreže itd. Opseg ove tehnologije ograničen je samo maštom stvaraoca.

Kurs „ QR kod kao alat“ u školi KIBERone odvija se prema autorskom programu prilagođenom percepciji dece. Omogućiće vašem detetu da lakše i brže stekne veštine koje su tražene u svakodnevnom životu i neophodne u oblasti IT tehnologija. Osim toga, u učionici deca razvijaju kreativnost, logiku i fleksibilnost mišljenja, formiraju predstavu o mogućnostima korišćenja mobilnih tehnologija u učenju.

Nastavnici modula će vam objasniti i pokazati kako možete pretvoriti znakove, slike i složene veze u kod, kao i naučiti decu da koriste različite programe za dešifrovanje. U SajberŠkoli vaša deca će:

• naučiti sve o QR kodu - šta je to, koje sposobnosti ima, gde se može primeniti;
• proučiti usluge pomoću kojih možete kreirati i dešifrovati QR kod, kao i ovladati tehnološkim metodama „mobilnog“ rada sa informacionim objektima;
• steći će iskustvo u instaliranju potrebnog softvera na različite uređaje i uvežbaju veštine korišćenja aplikacija;
• naučiti kodirati svoje crteže i zanate, tekstualne informacije, pravila, pesme, vizitkarte, poruke, uputstva za upotrebu, veze do različitih izvora, uklj. elektronske biblioteke, karte, multimedijalni, audio i video sadržaj;

• naučiti kako da sačuvate QR kodove na računaru tako što ćete ih postaviti u tekstualni dokument, prezentaciju ili ih umetnuti u poster ili veb lokaciju na mreži;praviće svoje kodove i dešifrovaće kodove vršnjaka, da bi ih koristili u igrama, kvestovima, mozgalicama, viktorinama, školskim događajima.

Ovaj modul je prilika za poboljšanje nivoa tehničke pismenosti vašeg deteta i sticanje potrebnih veština za rad sa specijalizovanim softverom. U budućnosti će postati ne samo aktivni „čitač“ QR kodova, već će prikupiti i zbirku praktičnih opcija za korišćenje ove tehnologije u pripremi za časove i u vannastavnim aktivnostima, a moći će i da pronađe zanimljivije aplikacije za njih.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK