Izrada mobilnih aplikacija u Thunkable. Početak

Glavna / Moduli / Izrada mobilnih aplikacija u Thunkable. Početak

Thunkable Х  je konstruktor mobilnih aplikacija za Android- i iOS-uređaje. Osnovna prednost ovog okruženja izrade na engleskom jeziku je to, što deci nije potrebno znanje jezika programiranja – rad se zasniva na korišćenju vizuelnih programskih blokova. Ipak, po želji se može primeniti i tekstualno programiranje.

Rezervišite mesto

Program obuke u našoj SajberŠkoli pokriva sve faze profesionalnog kreiranja mobilnih aplikacija, ali je istovremeno prilagođen percepciji dece. U učionici će biti minimum teorije (20%), a ostatak vremena (80%) biće posvećeno praksi. 

Specifičnosti obuke izrade mobilnih aplikacija u Thunkable

Prva međunarodna SajberŠkola nudi dečacima i devojčicama od 8 godina da uče izradu mobilnih aplikacija u Thunkable. Na kraju modula, vaše dete će moći samostalno da kreira lepe, moćne i pouzdane mobilne aplikacije.

Nastavu u našoj SajberŠkoli vode nastavnici sa impresivnim praktičnim i pedagoškim iskustvom. Oni će na jeziku razumljivom deci pričati o svim karakteristikama aplikacije Thunkable, odnosno o njenoj verziji X za više platformi, koja pokreće isti projekat i na iOS-u i na Androidu.

Program modula omogućava deci da brzo i lako:

  • nauče okruženje za izradu Thunkable X, interfejs servisa, njegove mogućnosti i svojstva;
  • nauče osnove vizuelnog programiranja;
  • razumeju logiku programiranja, nauče da izrađuje logičke nizove i razvijaju algoritmičko mišljenje;
  • izučavaju ili ponavljaju pojmove objekata, događaja, granjanja, ciklusa, promenljivih, ubačenih funkcija;
  • sastave prost program blokova, nauče da podešavaju interfejs i svojstva aplikacije, dodavaju ikone;
  • prave sopstvene projekte mobilnih aplikacija sa navigacijom među ekranima;
  • nauče da testiraju gotove projekte u procesu njihovog stvaranja, menjaju ime, kopiraju, brišu, pregledavaju, šalju prijateljima i objavljuju u Google Play ili Apple Store;
  • izrađuju dizajn mobilne aplikacije, dodavši na ekran različite komponente korisničkog interfejsa (tasteri, tekst, karte, kamere, prevodioci, prijemnici, senzori i t.d.);

Pod vođstvom nastavnika, deca će proći čitav ciklus stvaranja aplikacija u ovom okruženju za vizuelno programiranje zasnovano na oblaku - od razvoja ideje, dizajniranja strukture koda i interfejsa do njihove direktne interakcije, testiranja i pokretanja aplikacije do 50 Mb.

Stečena znanja i praktične veštine pomoći će vašem detetu, već u osnovnoj školi, da odredi dalji pravac svog razvoja i da u budućnosti postane tražen i visoko plaćen specijalista u IT industriji - programer mobilnih aplikacija.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK