Tinkercad. 3D-projektovanje

Glavna / Moduli / Tinkercad. 3D-projektovanje

Svake godine stručnjaci u oblasti 3D modeliranja postaju sve traženiji. Trodimenzionalni modeli se široko koriste u animaciji, bioskopu, računarskim igrama, dizajnu, arhitekturi, nauci i tehnologiji.

Za razvoj modela koriste se računarski podržani sistemi projektovanja, koji nisu najlakši programi za učenje.

Kako naučiti dete da stvara 3D modele?

Okruženje Tinkercad 3D modeliranje odlično je rešenje za učenje za decu. U okviru kursa dete će moći brzo da savlada osnovne veštine stvaranja 3D modela i 3D štampe. Stečeno znanje omogućava samostalnu izradu 3D modela i razvoj u oblasti trodimenzionalnog modeliranja.

Rezervišite mesto

U školi KIBERone deca mogu da pohađaju kurs 3D modeliranja i 3D štampe u okruženju Tinkercad, što je olakšana verzija programa za modeliranje 123D Design. Modul je pogodan i za početnike i za one koji već imaju iskustva u 3D uređivačima. Čak i sa 6 godina dete će moći da savlada ovaj kurs, budući da se proces kreiranja 3D modela kontroliše mišem, a princip rada zasniva se na analogiji sa dečijim igračkama-kockama - jednostavni geometrijski objekti su grupisani i međusobno povezani. 

Specifičnosti obuke 3D-modeliranja u Tinkercad

U našoj IT školi, na kursu „Tinkercad“ deca će se upoznati sa jednim od najpogodnijih onlajn servisa za 3D modeliranje i steći osnovne veštine dizajna. Najbolji deo za korisnike je što je rezultat rada u ovom cloud okruženju odmah vidljiv.

Početnici će smisliti predmete različitih oblika, dizajnirati ih i prevesti u stvarnost. A napredni korisnici će se upoznati sa uređivanjem koda mreže koja opisuje površinu objekta, učitaće sopstvene objekte stvorene u drugim programima za solidno 3D modeliranje, uređivati modele preuzete na stoku, a takođe će sastaviti zaista složene oblike iz jednostavni 3D objekti.

Vodeći zaposlenici velikih IT kompanija podučiće vaše dete 3D modeliranju u Tinkercad-u. Sa našim nastavnicima u učionici definitivno neće biti dosadno - oni će rado podeliti svoje iskustvo i znanje sa decom, otkriti im sve korisne trikove i male tajne rada na projektima u Tinkercad-u. Zahvaljujući njima, proces modeliranja, koji od dece zahteva pažnju, strpljenje i upornost, pretvoriće se u kreativnu i uzbudljivu igru.

Program modula „Tinkercad. 3D dizajn ”obuhvata teorijski deo (20% časa) i primenu znanja u praksi (80%).

Na časovima će deca:

 • saznati o prednostima i specifičnostima Tinkercad, o svim njegovim menijima, instrumentima i funkcijama;
 • naučiti interfejs, navigaciju, podešavanja, vruće tastere;
 • upoznati se sa načinima kreiranja 3D objekata;
 • raditi sa objektima, menjajući njihov položaj, veličinu, boje;
  • menjati gotove figure iz biblioteke i praviti svoje dizajne;
  • naučiti da izvoze i uvoze objekte, prebacuju 2D crteže u 3D;
  • naučiti da testiraju projekte i šalju modele na štampanje na 3D štampaču;
  • čuvati gotove projekte na serveru i na hard-disku u vidu OBJ i STL-fajlova;
  • raditi u timu i stvoriti zajednički projekat.

Na kraju kursa, svako dete će moći da razvije skicu složenog objekta uopšte i detaljno, nauči kako modelirati originalne 3D proizvode, uklj. igračke, suvenire, ukrase, dekoraciju ili predmete za Minecraft. Pohađanje ovog modula biće prvi korak na putu učenika do uzbudljivog sveta dizajna pomoću računara.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK