Figma. Web- dizajn za sajtove i aplikacije

Glavna / Moduli / Figma. Web- dizajn za sajtove i aplikacije

Modul je pogodan za decu od 7 godina. U učionici će se deca upoznati sa inovativnom platformom za veb programere i dizajnere – sa online servisom Figma, koja kombinuje najnaprednije alate za razvoj dizajna veb stranica i nadmašuje konkurenciju.

Kao rezultat završetka modula, vaše dete će naučiti kako da kreira prototipove veb stranica i mobilnih aplikacija, razvije kompletan koncept i korporativni identitet za veb projekat, i kao rezultat toga, stvori svoj vlastiti blog o putovanju sa jedinstvenim dizajnom. Čak ni odrasli to ne mogu učiniti!

Za decu koja su već pohađala kurseve web dizajna, ovaj modul će pomoći u poboljšanju njihovih veština i postati odskočna daska za uspešnu karijeru dizajnera interfejsa.

Rezervišite mesto

Modul „Veb dizajn. Figma "za decu u Prvoj međunarodnoj sajber školi upoznaće decu sa najnaprednijim i najperspektivnijim alatom među dizajnerima i veb programerima danas. Modul je u potpunosti prilagođen percepciji djece, informacije su predstavljene lako i pristupačno. Obuku provode mentori sa impresivnim iskustvom u velikim kompanijama i dizajnerskim studijima u razvoju IT proizvoda: u kreiranju korporativnih mesindžera, stranica na društvenim mrežama, sajtova, aplikacija i usluga.

Specifičnosti modula „Web-dizajn“ u SajberŠkoli KIBERone

Figma je složen alat koji su napravili dizajneri za dizajnere. Ovaj online-servis radi kroz više platformi, lak je za učenje i lak za korišćenje čak i za početnike, ali ima snažan potencijal.

U toku učenja modula „Web-dizajn. Figma“ u našoj SajberŠkoli učenici će naučiti Figmu od nule, saznaće ključne stvari i moći će da pokrenu svu moć i funkcije ove platforme. Naučiće kako da izgrade tok posla i automatizuju rad tako da provode najmanje vremena na unošenju izmena i uređivanju. Osim toga, u učionici će deca zajedno raditi na modelu i kreirati ideje zajedno sa svojim vršnjacima.

Program modula uključuje:

• upoznavanje sa prednostima i nedostacima Figme, njenog interfejsa i alata za veb dizajnera;

• rad sa prečicama, sa tekstom, slikama, efektima i pametnim vodičima;

• kreiranje interfejsa, prototipova i izgleda u grafičkom uređivaču, postavljanje umetničkih ploča za uređaje sa različitim rezolucijama i za različite platforme - za PC, iOS i Android;

• rad sa vektorskom grafikom i rešavanje različitih dizajnerskih problema;

• testiranje i prilagođavanje funkcija tastera, iskačućih menija, animiranih i modalnih prozora;

• stvaranje bloga o putovanjima - od prototipa do kompletnog koncepta.

Zanimanje veb dizajnera stoji na raskrsnici tehničkih i kreativnih disciplina, a u procesu učenja vaše dete će poboljšati nivo engleskog jezika, bolje će razumeti matematiku i računarstvo, stalno će razvijati kreativno razmišljanje i koristiti logiku.

Pod vođstvom nastavnika modula, deca će proći sve faze izrade web stranice, upoznati se sa osnovama analitike, dizajna i izgleda. Ovaj modul je odlična prilika da postanete specijalista za digitalni dizajn i ostvarite dobar prihod.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK