Web-мастер (HTML + CSS)

Glavna / Moduli / Web-мастер (HTML + CSS)

Modul koji pokriva sve aspekte profesionalnog razvoja veb stranica: izradu prototipova, rad sa grafičkim uređivačima, uređivanje šablona, postavljanje hostinga i servera.

Kurs „Web-мастер (HTML + CSS)“ sastoji se od 4 bloka:

1. Projektovanje sajta, izrada njegovog prototipa, biznis modela

2. Pretraga stila i pravljenje dizajna sajta

3. Izgled projekta (HTML и CSS)

4. Rad sa bazama podataka i sistemom upravljanja sajtom.

Trajanje modula — 2,5 meseca.

Rezervišite mesto

Modul „Web-master (HTML + CSS)“ u SajberŠkoli omogućiće deci da savladaju osnove izgleda, dizajna i upravljanja sajtom, kao i da se iznutra upoznaju sa specijalnošću web programera. Program obuke pokriva sve faze stvaranja profesionalne veb stranice, ali je istovremeno posebno prilagođen percepciji dece: u učionici će postojati minimum teorije (20%) i maksimum vežbe (80%). Raspored i časovi web dizajna za decu u našoj školi su laki, zabavni i zanimljivi, gotovo svi zadaci su interaktivni, a između časova deca će imati zdravu užinu.

Po završetku modula, deca će naučiti da kucaju HTML stranice i samostalno će kreirati osnovne veb stranice koje rade na računarima i na mobilnim uređajima.

Specifičnosti modula „Web-master (HTML + CSS)”

Prva međunarodna sajber škola u Beogradu nudi dečacima i devojčicama od 11 godina da nauče kako da prave veb stranice od nule. Za 2,5 meseca deca će ovladati digitalnom pismenošću, proširiti svoje vidike, početi brzo da se snalaze u složenim zadacima, eksperimentišu i pokazuju kreativnost. Naš zadatak je da naučimo decu kako da programiraju HTML i CSS tako da bez pomoći i saveta mogu da kreiraju skelete stranica i strukturu sajta, ubacuju tabele i slike, dodaju im interaktivne i multimedijalne elemente, postavljaju ih na prava mesta, menjaju boje, fontove i pozadine. Želimo da im damo svestrano znanje, uklj. i upoznaće vas sa osnovama web dizajna za početnike.

Nastavnici modula sa bogatim praktičnim i pedagoškim iskustvom objasniće i na primerima pokazati proces stvaranja veb stranica od „A do Š“ na razumljivom jeziku:

• kako se instaliraju programi neophodni za rad i njihova konfiguracija;
• od čega se web lokacija sastoji i kako funkcioniše;
• poznavanje kaskadnih stilskih listova (CSS) i jezika za označavanje hiperteksta (HTML) za decu;
• čemu služe CSS svojstva (uključujući marginu, položaj, podlogu, boju i drugo) i kako ih koristiti;
• osnovni alati web-izgleda i dizajna za decu;
• kako naslovna stranica treba da izgleda i glavne tačke pri kreiranju gornjeg, desnog i donjeg dela web lokacije i menija;
• koji sadržaj popuniti, kako dodati interaktivnost i ugraditi video zapis;
• kako veb lokaciju učiniti izuzetno jasnom i lakom za navigaciju;
• gde možete kupiti naziv domena i kako izabrati hosting provajdera;
• kako objaviti svoj resurs na Internetu;
• trikovi za održavanje i podršku rada sajta;
• kako koristiti oznake, atribute i elemente i kada ih koristiti;

• kako izvršiti izmene koda i kako međusobno povezati html stranice.

 

Znanje i veštine stečeni tokom izučavanja modula o razvoju weba za decu pomoći će im u budućnosti da postanu traženi i visoko plaćeni IT stručnjaci (dizajneri izgleda, razvojni programi za interfejse ili pozadine). Pomozite svom detetu da započne put do profesije svojih snova!

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK